Antwoord op de vraag "Hoe ziet mijn toekomst eruit"?

Meer balans in het leven door de zomertijd

Meer balans in het leven door de zomertijd? De zomertijd is aangebroken dus de klok is weer vooruit gegaan. Deze zogenaamde “sprong vooruit” betekend voor veel mensen het begin van een aantal vermoeiende en (ritme) ontregelde dagen. Ondanks de nadelen van het “verliezen” van een uur, komt de zomertijd ook met een aantal voordelen. Om mijzelf, maar hopelijk ook jou een beetje op te peppen een klein lijstje met vier redenen om de zomertijd in een positiever licht te bekijken en deze in te zetten voor meer balans in het dagelijkse leven.

Meer balans in het leven door meer plezier na het werk


Dit is duidelijk het grootste en meest invloedrijke voordeel van de zomertijd. Voordat de zomertijd aanbreekt, is het aan het einde van de werkdag buiten vaak al donker, dit houdt velen van ons tegen om na het werk nog sociale activiteiten te ondernemen.

Nu wij een uur vooruit zijn gegaan, zien wij (letterlijk) het licht weer. Dit vergroot de motivatie om meer energie te steken in ons sociale leven. Ineens lijkt het veel makkelijker om na het werk nog even uiteten te gaan, een filmpje te pakken, of gewoon even bij te praten met vrienden.

Sociaal contact op werkdagen verrijkt het leven op vele manieren en draagt bij aan meer balans in het leven. Op de eerste plaats doordat het gezellig is, maar ook omdat sociaal contact na het werk stress verminderd. Een rijker sociaal leven geeft meer energie, vergroot de kans op geluk in de liefde en staat zelfs bekend als een van de oorzaken van een langer leven.

Meer balans in het leven door meer natuurlijk licht

Een ander groot voordeel van de zomertijd is dat meer natuurlijk licht ons stimuleert meer tijd buiten door te brengen, wat ervoor zorgt dat wij actiever worden. Het is nu eenmaal niet makkelijk om jezelf er toe te zetten naar de sportschool te gaan als het buiten al donker is, doordat onze circadiaanse ritmes ons vertelt dat donker betekend dat het tijd is om te gaan slapen.

Meer natuurlijk licht maakt het (bijna als vanzelf) gemakkelijker om de motivatie op te brengen die nodig is om in beweging te komen, en meer beweging is een van de hoofd ingrediënten voor meer balans in het leven. De kans is groot dat ook jij ineens het verlangen weer voelt om er op uit te gaan voor bijv. een fietstocht, of ineens weer zin krijgt om met de hond langs het strand te wandelen.

Deze activiteiten helpen te ontspannen, tot te rust komen en op te laden. Zomertijd brengt ons bijna automatisch in een positieve cirkel van; Meer energie – meer ontspanning – meer energie. Deze positieve vicieuze cirkel staat garant voor meer balans in het leven.

Makkelijker uitslapen in het weekeinde

Dat het in de avond langer licht blijft, betekend ook dat het in de ochtend langer donker is. Voor wie geen ochtendmens is, is dit geweldig nieuws: Je lichaam wilt graag nog iets langer slapen doordat ook de zon zich pas een uur later laat zien. Dit betekend een enorme opluchting voor degenen die doorgaans worden gewekt door het ochtend licht.

De zomertijd brengt voor mensen met kinderen nog een extra voordeel, omdat voornamelijk kinderen de eerste periode van de zomertijd makkelijker langer slapen. Dit betekend dat jij net een beetje meer tijd in bed door kunt brengen voordat het tijd is om het ontbijt te bereiden en te starten aan de taken die horen bij het ouderschap.

Meer balans in het leven door een stabieler slaap/waak ritme

Volgens de universiteit van Stanford, vind de zonsopgang gedurende deze periode van het jaar, op een meer consistentere tijdstip plaats. Dit betekend dat mensen die graag opstaan op het moment dat het licht is automatisch een regelmatiger slaap/waak ritme zullen ervaren.

Een stabiel slaappatroon zorgt voor een meer ontspannen gevoel. Een gevoel die een positieve bijdrage heeft op alle denkbare activiteiten tijdens de dag. Dit stabiele ritme draagt heeft daarnaast ook een enorme positieve invloed op het creëren van meer balans in het leven, doordat balans (terug) vinden makkelijker gaat wanneer ook het slaap/waak ritme in balans is.

Welkom op MijnToekomst.eu

Mijn toekomst eu is een hulpmiddel voor het vinden van ethische en accurate spirituele consulenten waaronder;

‘Astrologen, helderzienden, paragnosten en tarotisten.

Onze spirituele consulenten voorzien je graag van antwoorden op grote en kleine levensvragen zoals bijvoorbeeld de vraag;

‘Hoe ziet mijn toekomst eruit?’


Direct naar alle => Consulenten
Direct naar alle => Blog Items
MijnToekomst